Piftie (răcituri) de curcan – rețeta care sigur iese perfect tuturor gospodinelor!

aprilie 14, 2017

Vă dezvăluim secretul celei mai delicioase piftii din carne fragedă de curcan, care este principala sursă de proteine de calitate. Această rețetă este un fel de mâncare, care se servește rece și de cele mai dese ori nu lipsește de pe nicio o masă festivă de sărbători. Este un deliciu delicios, din aripi de curcan fine, aromate și foarte suculente, care îți lasă gura apă.

Ingredients

2 bucăți Aripa de curcan
2 bucăți Morcov
2 bucăți Ceapă
1 bucată Rădăcină de țelină
6 bucăți Ouă de prepeliță fierte
1 lingură Sare
5 g Piper negru boabe
3 bucăți Frunză de dafin
10 bucăți Căței usturoi
2 bucăți Funzulițe de busuioc

Instructions

  1. Într-o cratiță puneți aripile la fiert și turnați peste ele apă, astfel încât să le acopere complet.
  2. Scoateți spuma de deasupra și după ce începe să fiarbă apa puneți în apă ceapa, rădăcina de țelină și morcovii curățați, sarea, piperul boabe și frunze de dafin. Lăsați carnea să fiarbă la cel mai mic foc posibil, timp de 4-5 ore.
  3. Scoateți în două boluri diverse carnea și legumele.
  4. Puneți în bulionul de la carne cățeii de usturoi tăiați mărunt și lăsați să se îmbine mirosul, timp de 5- 10 minute. Strecurați bulionul cu ajutorul unei site din metal.
  5. Scoateți toată carnea de pe oase și aranjați-o într-o farfurie, astfel încât pe o jumătate de farfurie să aveți un cuibușor, iar pe cealaltă jumătate să rămâie doar câteva bucăți de carne. Puneți ouăle de prepeliță fierte în cuibușor și în mijlocul lor o floare din morcovul fiert, iar pe cealaltă jumătate câteva felii de morcov fiert aranjate în formă de floare și funzele de busuioc. Turnați bulionul în farfurie, până aproape se umple farfuria și dați-o în frigider pentru 8 ore.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments