Piept de pui crocant la exterior suculent si fraged in interior – o nebunie de gusturi si arome

octombrie 15, 2020

Soluţia pentru o seară perfectă este această reţetă senzațională de piept de pui suculent, care se servește cu un sos savuros din ceapă, usturoi, smântână dulce, supă concentrată de pui și parmezan. Pieptul de pui este prăjit în ulei și unt până devine auriu și ușor crocant la exterior. De obicei, pieptul de pui este destul de uscat și greu de înghițit, dar dacă îl preparați după această rețetă, veți obține exact opusul unui astfel de pui. Aici veți descoperi rețeta de care ai nevoie pentru ocazii mai speciale.

Ingredients

500 g Piept de pui
1 bucată Ceapă
4 bucăți Usturoi
150 g Făină
200 g Parmezan
20 ml Ulei rafinat
20 g Unt
5 g Sare
3 g Piper negru măcinat
3 g Praf de usturoi
200 ml Supă concentrată de pui
200 ml Smântână dulce pentru gătit 33%

Instructions

  1. Tăiaţi pieptul de pui în jumătate. Condimentaţi cu sare, piper negru, usturoi praf, pe ambele părţi. Într-un bol amestecați făina cu 100 g de parmezan ras. Treceți pieptul de pui prin acest amestec, pe ambele părți.
  2. Puneți 20 g de ulei la încins, într-o tigaie și adăugați untul. Prăjiți pieptul pe ambele părți. După ce ați scos pieptul de pui prăjit, în aceeași tigaie mai adăugați puțin ulei și rumeniți o ceapă tocată mărunt. Adăugați usturoiul și apoi supa concentrată de pui.
  3. După 5 minute adăugați și smântâna dulce. Lăsați încă 2-3 minute și adăugați 100 g de parmezan ras și piper. Puneți pieptul de pui în sos și lăsați pe foc timp de 2-3 minute.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments