Papanasi fierti in doar 20 de minute!

august 28, 2020

Papanașii mereu au fost cele mai îndrăgite deserturi ale copilăriei. Fie că sunt prăjiți sau fierți, întotdeauna vor avea un gust pe care nu îl poți uita. Papanașii prezentați în această rețetă sunt gătiți prin fierbere și la final tăvăliți prin pesmet. Aceste mici gustoșenii au un adaos de stafide, ce le oferă un gust și o aromă deosebită. Cu siguranță acești papanași vor fi îndrăgiți de toată familia, dar mai ales de copii.

Ingredients

300 g Brânză de vaci
1 bucată Ou
70 g Zahăr
1 linguriță Esență de vanilie
100 g Stafide
100 g Griș
5 linguri Făină
2 l Apă
80 g Unt
200 g Pesmeți

Instructions

  1. Într-un bol puneți brânza de vaci, adăugați oul, zahărul, esența de vanilie, stafidele, coaja de lămâie, făina, grișul. Amestecați bine toate ingredientele. Luați câte puțin din compoziția obținută și formați biluțe mici, de mărimea unei nuci. Puneți biluțele pe foc în 2 l de apă clocotită și îi fierbeți până încep să se ridice la suprafață.
  2. Într-o tigaie puneți untul la topit, adăugați pesmeți și amestecați bine până se încorporează totul. Când pesmetul își schimbă culoarea, adăugați zahărul brun. Amestecați bine și transerați compoziția într-o farfurie. Tăvăliți papanașii prin pesmet până se acoperă bine.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments