Papanași fierți din brânză dulce- cel mai simplu și delicios desert din copilărie!

februarie 27, 2018

Papanaşii din brânză dulce sunt mereu apreciați în toate variantele lor: fie prăjiţi, fierţi sau tăvăliţi prin pesmet. Dar această variantă de papanași fierți nu doar că e cea mai simplu de făcut dintre toate, dar e şi cea mai dietetică! Fără nimic prăjit, dar delicios și cu un efort minim.

Ingredients

250 g Brânză de vaci
1 bucată Ou
4 linguri Zahăr
3 ml Esență de vanilie
5 g Coajă de lămâie
4 linguri Făină
3 linguri Griș
1 linguriță Sare
100 g Pesmet
25 g Unt
50 g Zahăr brun

Instructions

  1. Într-un bol adăugați brânza de vaci, oul, zahărul alb, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie, făina și grișul, amestecați până când obțineți o compoziție omogenă. Luați din compoziția de brânză și formați biluțe mici, de marimea unei nuci.
  2. Într-o tigaie topiți untul, adaugați pesmetul și lăsați tigaia pe foc timp de câteva minute, până când pesmetul își schimbă ușor culoarea. Adăugați zahărul brun, amestecați și luați de pe foc.
  3. Între timp puneți la fiert într-o cratiță 2 litri de apă cu sare. Când apa începe să fiarbă micșorați focul și puneți biluțele în apa clocotită cu ajutorul unei spatule. Lăsați papanașii în apă la fiert până când încep să se ridice la suprafață. Îi scoateți pe rând cu ajutorul unei spatule, și îi scurgeți bine de apă. Tăvăliți papanașii prin pesmet astfel încât să fie bine acoperiți.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments