Pâine de casă fără frământare – pufoasă și gustoasă, așa cum o făcea bunica

mai 5, 2017

Ce poate fi mai plăcut, decât mirosul ademenitor al pâinii fragede scoase din cuptor?! Acum cu această rețetă inedită veți putea înmiresma toată casa cu acestă aromă de neînlocuit. Veți obține o pâine atât de pufoasă și delicioasă, încât cei dragi nu vor mai dori să o înlocuiască cu cea din magazine.

Ingredients

500 g Făină
340 ml Apă
13 g Drojdie de bere
2 lingurițe Sare

Instructions

  1. Într-un bol amestecați apa călduță cu drojdia și lăsați-o pentru 10 minute să se dizolve.
  2. Turnați compoziția de apă peste făină, adăugați sarea și amestecați cu o lingură, apoi cu mâna. Acoperiți vasul cu folie alimentară și dați aluatul la dospit în frigider pentru 15 ore.
  3. Puneți aluatul pe masa tapetată abundent cu făină și împăturiți-l, astfel încât să capete forma rotundă. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să crească timp de o oră.
  4. Între timp încălziți cuptorul la temperatura de 250°C și puneți în el o cratiță cu tot cu capac. Luați aluatul de pe masa, întoarceți-l cu partea posterioară în sus și puneți-l în cratița încinsă, acoperindu-l cu capacul. Dați cratița înapoi în cuptor pentru 25 de minute, apoi scoateți capacul și lăsați-o să se rumenească în cuptor încă 10-15 minute.
  5. Savurați cu plăcere!

1 comment

Ljiljana august 18, 2018

Bravooo!!