O supă de mazăre ce te dă pe spate. Trei reguli de aur plus rețeta!

august 6, 2018

Pentru ca supa de mazăre să iasă cu adevărat gustoasă și aromată, iar pregătirea ei să nu vă ia o zi întreagă, notați aceste 3 reguli:
1.Alegeti doar mazare uscată, tăiată în două. Mazărea întreagă nu va fierbe așa cum avem nevoie.
2.Cu 6-8 ore înainte de a pune mazărea la fiert, turnați deasupra apă clocotită. În acest caz temperatura apei este un moment crucial, deoarece apa clocotită va face ca mazărea să înceapă să acumuleze umezeala. După această procedură vărsați apa și clătiți mazărea.
3.În timpul fierberii mazărei adăugați în cratiță o linguriță de bicarbonat de sodiu (aproximativ 1 linguriță la 3 l de apă). Acest truc va avea efect și în cazul preparării fasolei. Bicarbonatul de sodiu, în nici un caz nu va afecta gustul bucatelor.
Astăzi vă prezentăm o rețetă copioasă de supă de mazăre, este delicioasă și ușor picantă. Supa de mazăre cu cârnați afumați este o combinație delicată din mai multe ingrediente delicioase. Întreaga familie va savura această supă cremoasă de mazăre. Vă îndemnăm și voi s-o preparați, suntem siguri că o să vă placă așa bunătate.

Ingredients

200 g Mazăre uscată
200 g Cârnați afumați vânătorești
5 bucăți Cartofi
1 bucată Ceapă
1 bucată Morcov
1 bucată Frunză de dafin
1 linguriță Bicarbonat de sodiu
2 linguri Ulei rafinat
4 bucăți Căței usturoi
0,5 linguriță Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat
20 g Pătrunjel

Instructions

  1. Spălați mazărea în câteva ape apoi o puneți în cratiță cu 2 litri de apă la fiert. Când începe să fiarbă adăugați bicarbonatul de sodiu, amestecați și luați excesul de spumă. Fierbeţi mazărea la foc mic circa 40 de minute, până devine moale, spumând uneori.
  2. Curățați legumele de coajă, cartofii îi tăiați cubulețe și îi adăugați în cratiță la fiert. Între timp puneți la călit într-o tigaie încinsă cu ulei ceapa și morcovul tocate mărunt. Căliți până devin aurii, apoi le adăugați în supă și fierbeți la foc mic până este aproape gata.
  3. Cu 10 minute înainte de a lua cratița de pe foc, adăugaţi cârnaţii afumaţi tăiaţi felii groase, usturoiul pisat, frunza de dafin și asezonaţi cu sare şi piper. Luaţi de pe foc şi lăsați 10 minute să pătrundă toate aromele. Înainte de a servi supa decorați cu pătrunjel tocat.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments