O rețetă ușoară, plină de culori și completată de tonul delicios – tortilla cu salată RIO Mare Insalatissime!

noiembrie 7, 2018

Vă prezentăm o rețetă rapidă de tortillas cu ton picant. Lipiile le puteți face foarte simplu, chiar și acasă. Combinația dintre salata picantă și ricotta fină, fac această rețetă să fie nemaipomenit de delicioasă. Cu așa ingrediente grozave gătești repede și bine și te bucuri de adevăratul gust italian. Aceste lipii le puteți lua la școală, birou sau la picnic.

Ingredients

1 bucăți Conservă RIO Mare Insalatissime ton cu amestec mexican (160 g)
250 g Ricotta
200 g Făină de grâu
200 g Făină integrală
250 ml Apă
60 g Unt
1 linguriță Sare
100 g Rucola
1 bucată Ceapă roșie mică
1 linguriță Zahăr
1 lingură Oțet
1 bucată Conservă RIO Mare Insalatissime Texana cu ton, orez și legume (160 g)

Instructions

  1. Într-un bol puneți făina albă, făina integrală, untul tăiat cubulețe și amestecați până obțineți un aluat nisipos. Apoi adăugați adăugați 200 ml de apă treptat și frământați un aluat moale și elastic. Acoperiți cu prosop și lăsați la odihnit pentru circa 20-30 de minute.
  2. Între timp tocați ceapa roșie julien și puneți-o într-un bol mic, adăugați zahărul, oțetul și 50 ml de apă. Lăsați la marinat pentru 10-15 minute.
  3. Scoateți aluatul pe planul de lucru și îl împărțiți în 4 părți egale. Dacă doriți ca lipiile să fie subțiri atunci împărțiți aluatul în 8 bucăți și formați biluțe. Întindeți cu făcălețul fiecare biluță într-o foaie cu diametru de 18 cm. Puneți pe rând fiecare foaie într-o tavă bine încinsă și coaceți câte 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc. Acoperiți lipiile cu un prosop și lăsați-le să se răcească complet.
  4. Pe jumătate de lipie puneți câte 2 linguri de ricotta și întindeți bine pe toată suprafața. Urmează un strat de rucola, un strat de ceapă marinată și un strat RIO Mare Insalatissime ton cu amestec mexican sau RIO Mare Insalatissime Texana cu ton, orez și legume (160 g) și acoperiți umplutura cu cealaltă jumătate de lipie.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments