O rețetă simplă ce vă salvează rapid din orice situație – carne cu legume la tigaie!

octombrie 16, 2018

Vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă și anume sote de carne cu legume la tigaie. Fâșii suculente de carne de vită, iar legumele fac acestă mâncare să fie extrem de gustoasă. O pregătesc de multe ori pentru familie, dar am făcut-o și când am avut musafiri și a fost extrem de apreciată.

Ingredients

500 g Carne de vită
500 g Cartofi
1 g Ceapă
1 bucată Ardei gras verde
1 bucată Ardei gras roșu
60 g Unt
3 linguri Ulei rafinat
3 bucăți Căței usturoi
15 g Pătrunjel
1 linguriță Sare
1 linguriță Boia de ardei iute

Instructions

  1. Într-o tigaie cu ulei încins puneți la călit carnea tăiată șuvițe subțiri (cam de 3-4 cm lungime si 1-1,5 cm latime). Amestecați rapid, timp de 4-5 minute, ca să fie pătrunsă pe toate părțile. Dacă aveți un wok, e minunat pentru mâncarea asta. Adăugați untul tăiat cubulețe și amestecați până se topește.
  2. Tăiați toate legumele în bastonașe aproximativ egale (nu trebuie să fie extrem de subțiri). Adăugați peste carne ceapa tăiată, usturoiul pisat și amestecați. Apoi adăugați bastonașele de ardei roșu și verde, sarea, boiaua de ardei iute, amestecați și adăugați bastonașele de cartofi.
  3. Amestecați bine, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați să se gătească până sunt gata. Amestecați , presărați cu pătrunjelul tocat, opriți focul și acoperiți cu capac. Lăsați 5 minute să pătrundă aromele.
  4. Savurați cu plăcere!

1 comment

Andrei noiembrie 5, 2018

Daca lasi carnea mult devine foarte dura nu trebuie prajita foarte mult