O reteta de salvat si neaparat de incercat! O bunatate de prajitura cu gem de fructe rosii!

ianuarie 11, 2021

În doar câteva minute poți pregăti cea mai delicioasă tartă cu gem de fructe de pădure. Un astfel de desert este potrivit pentru orice ocazii, de la o simplu weekend în familie, până la o masă de sărbătoare, având aspect superb, caracteristic tuturor tartelor. Umplutura mega savuroasă din gem de fructe de pădure vine în contrast cu blatul fraged și pufos al prăjiturii, astfel obținând nu doar un desert aspectuos, dar și delicios.

Ingredients

500 g Gem de fructe de pădure
500 g Făină
250 g Zahăr
180 g Unt
3 bucăți Ouă
10 g Praf de copt
10 ml Esență de vanilie

Instructions

  1. Într-un bol puneți făina, ouăle, zahărul, praful de copt, esența de vanilie și untul. Frământați totul foarte bine până obțineți un aluat consistent. Puneți aluatul într-o pungă alimentară și îl dați la frigider pentru 20 min.
  2. După ce au trecut 20 min, transferați aluatul pe masa de lucru presărată cu făină. Cu un sucitor de bucătărie întindeți aluatul într-o foaie de aluat cu diametrul de 40-50 cm. Puneți tava de copt (cu diametrul de 24 cm) peste foaia de aluat și tăiați o altă foaie după mărimile tăvii. Puneți foaia de aluat în tavă și aveți grijă ca marginile tăvii să fie acoperite cu aluat, tepetând bine. Aluatul care a rămas, îl adunați într-un boț și îl lăsați deoparte.
  3. Peste baza de aluat din tavă turnați gemul de fructe de pădure și repartizați pe toată suprafața.
  4. Boțul de aluat care a rămas, îl frământați cu puțină făină și îl întindeți din nou într-o foaie de aluat cu diametrul de cca 40 cm. Tăiați marginile foii astfel încât să obțineți un pătrat. Feliați pătratul în fâșii cu lățimea de 1 cm. Aranjați fâșiile peste tava cu umplutură, mai întâi într-un rând, și apoi, deasupra, opusul acelui rând, obținând clasicul decor pentru orice tartă.
  5. Dați tava la cuptor pentru 30 min la 180℃.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments