O cina delicioasa, in 15 minute! Toti vor fi siguri că ati stat ore în șir la bucatarie!

august 12, 2020

O cină delicioasă doar într-un sfert de oră. Acest fel de mâncare este destul de neobişnuit, dar foarte gustos şi consistent. Este preparat sănătos şi din cele mai simple ingrediente. Biluţele din piure de cartofi umplute cu carne tocată şi brânză în combinaţie cu sosul de roşii condimentat vor face o masă pe cinste.

Ingredients

3 bucăți Roșii
10 g Pătrunjel
1 linguriță Sare
1 linguriță Boia de ardei dulce
1 linguriță Curcuma
1 linguriță Praf de usturoi
250 g Carne tocată
1 linguriță Sare
1 linguriță Boia de ardei dulce
1 linguriță Praf de usturoi
500 g Cartofi fierți
200 g Cașcaval
10 g Pătrunjel
10 g Unt
30 g Făină
300 ml Lapte
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat

Instructions

  1. Mărunţiţi pătrunjelul şi îl adăugați la sosul de roşii tocate. Condimentaţi cu 1 linguriţă de sare, boia de ardei dulce, curcuma, usturoi praf, adăugaţi ulei şi prăjiţi timp de câteva minute. Întindeţi sosul de roşii pe o farfurie pentru a se răci, și lăsaţi puţin deoparte.
  2. Presăraţi peste carnea tocată 1 linguriţă de sare, boia de ardei dulce, usturoi praf şi ulei apoi o prăjiţi.
  3. Peste cartofii fierţi şi mărunţiţi cu un pisător puneţi caşcaval, pătrunjel, piper negru şi sare. Întindeţi în palmă o lingură de piure şi puneţi o bucăţică mică de unt, puţină carne prăjită şi uniți marginile formând o minge de mărimea unui cartof. Puneţi mingea din piure peste sosul de roşii întins în farfurie şi procedaţi la fel cu piureul rămas. După ce aţi finisat, turnaţi peste ,,mingile” din farfurie sosul de roşii rămas.
  4. Într-o tigaie prăjiţi unutul, adăugaţi făina şi după ce aţi prăjit adăugaţi laptele. Turnaţi compoziţia peste cartofi şi apoi presăraţi caşcaval ras. Daţi la cuptor la 180°C timp de 15 minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments