Nu vei mai porni cuptorul dupa ce vei pregati aceasta prajitura! Pofticiosii imi vor multumi

noiembrie 30, 2020

Se întâmplă uneori să ai o poftă nebună de ceva bun și dulce dar nu găsești ceva pe măsura așteptărilor. Noi îți propunem această delicioasă prăjitură care te va cuceri din prima mușcătură. Pe lângă aspectul superb și stratificat care te îmbie să guști neapărat din această bunătate, prăjitura te va convinge să renunți la cuptor prin combinația inegalabilă de gusturi ce vor încânta la maxim papilele gustative. Dacă alegi să prepari acest desert pentru o masă festivă, poți fi sigură că nu vei da greș. 

Ingredients

30 bucăți Biscuiți
500 ml Lapte
70 g Praf de budincă cu gust de vanilie
70 g Zahăr
100 g Făină de alune
400 ml Frișcă
200 ml Smântână
100 g Nuci măcinate

Instructions

  1. În forma cu dimensiunile de 30 x 30 cm puneți primul strat de biscuiți însiropați în lapte.
  2. Într-o cratiță turnați 500 ml de lapte și adăugați praf de budincă cu gust de vanilie. Amestecați bine cu un tel și dați cratița pe foc. Gătiți până ajunge la punctul de fierbere, amestecând uneori cu un tel și adăugați făina de alune. Amestecați bine și dați crema la rece pentru 1 h.
  3. Turnați crema care s-a răcit peste blatul de biscuiți și nivelați.
  4. În alt bol bateți bine frișca și încorporați smântâna. După ce ați mixat bine, puneți ⅔ din compoziție peste crema din tavă și distribuiți uniform pe toată suprafața. Deasupra puneți încă un strat de biscuiți însiropați în lapte și acoperiți cu frișca rămasă. Presărați deasupra cu nuci mărunțite și dați desertul la frigider pentru 2 ore.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments