Nu va ramane nicio felie din ea! Te va cuceri textura aurie a prajiturii cu malai.

noiembrie 27, 2020

Prăjitura cu mălai face parte din gustările copilăriei multora dintre noi, fiind preparată mereu de bunica cu multă dragoste și dăruire pentru nepoții pofticioși. Aceasta este o rețetă preluată de la bunici și îmbunătățită cu anumite adaosuri mai actuale cum ar fi zahărul vanilat, praful de copt și coaja de portocală. Pe lângă blatul de bază al prăjiturii, aceasta conține și un strat superior din smântână bătută cu ouă și zahăr pentru un aspect mai deosebit și un plus de savoare. Încearcă această prăjitură când ai poftă de ceva deosebit.

Ingredients

100 g Unt
4 bucăți Ouă
100 g Zahăr
250 g Mălai
100 g Făină
10 g Praf de copt
400 ml Lapte
3 g Sare
1 bucată Coajă de portocală

Instructions

  1. Într-un bol mixați 4 ouă cu 100 g de zahăr. Adăugați făina, untul topit, zahărul vanilat, sarea, praful de copt, coaja de portocală, laptele și mixați bine toate ingredientele.
  2. Apoi încorporați mălaiul cu ajutorul unei spatule. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați la odihnit pentru 10 min.
  3. Turnați compoziția în tava cu diametrul de 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptor pentru 40 min la 170℃.
  4. În alt bol mixați smântâna cu 100 g de zahăr, 2 ouă și esență de vanilie. După ce ați scos prăjitura din cuptor, turnați deasupra amestecul obținut și dați din nou la cuptor pentru 20 min.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments