Nu poti strica cartofii cu salam, ba din contra! Simplu si delicios.

martie 11, 2020

Nu știți ce să gătiți pentru cină? Vă sugerăm să încercați această budincă de cartofi simplă ca bună ziua, dar delicioasă, sățioasă și foarte aromată. Budinca se prepară din ingrediente ieftine și la îndemâna oricui. Fiind o mâncare versatilă, care se prepară cu diferite umpluturi, budinca din cartofi o să vă scoată din încurcătură ori de câte ori veți avea poftă de ceva gustos și nu veți avea prea mult timp la dispoziție.

Ingredients

6 bucăți Cartofi
2 bucăți Ceapă
1 bucată Morcov
40 g Rădăcină de țelină
8 Felii Salam
150 g Mozzarella
250 ml Lapte
3 bucăți Ouă
125 g Iaurt grecesc
75 g Parmezan
30 g Semințe de susan
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Oregano
1/4 linguriță Piper negru măcinat
8 Felii Cașcaval

Instructions

  1. Cartofii fierți și curățați de coajă urmează să-i tăiați felii de cca 3-5 mm grosime. Ceapa trebuie tăiată inele subțiri. Ungeți tava de copt (cu dimensiunea 35 cm x 24 cm x 7 cm) cu 2-3 linguri de ulei vegetal. Așezați în tavă un strat de cartofi tăiați felii. Peste cartofi puneți ceapa tăiată inele, morcovul și rădăcina de țelină tăiate Julienne. Așezați peste legume feliile de salam și presărați cu Mozzarella răzuită. Peste cașcaval puneți al doilea strat de cartofi fierți tăiați felii;
  2. Într-un bol bateți 3 ouă cu ½ linguriță de sare și piper negru după gust și 20 g de semințe de susan. Adăugați în amestec 125 g de iaurt grecesc, 250 ml de lapte și amestecați din nou ingredientele. Turnați amestecul obținut peste legumele din tavă. Acoperiți cu 5 felii de cașcaval, presărați cu Parmezan răzuit și 10 g de semințe de susan. Dați tava la frigider pentru 1 oră, după care coaceți budinca de cartofi în cuptorul preîncălzit la 170°C, timp 30 minute.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments