Nu mai prepar pestele altfel. Asta e reteta ideala!

octombrie 10, 2020

Aici vei afla cum să pregătești peștele în stil chinezesc. O rețetă ideală pentru un pește ideal. După ce vei încerca această rețetă vei uita de celelalte moduri de preparare. Peștele este bine înmuiat în ou bătut cu ghimbir și apoi rumenit puțin într-o tigaie. Apoi este gătit într-un amestec de sos de roșii, sos de soia, ghimbir, praz, ardei iute și usturoi, iar aici intervine ingredientul secret și anume berea blondă care face diferența. Totul este gătit sub capac și la final garnisit cu pătrunjel. O rețetă mai delicioasă nu veți găsi!         

Ingredients

1 kg Pește
10 g Ghimbir
1 linguriță Sare
2 bucăți Ouă
30 g Amidon de porumb
10 g Ghimbir
3 bucăți Căței usturoi
30 g Praz
400 g Brânză Tofu
50 ml Sos de roșii
20 ml Sos de soia
200 ml Bere
2 bucăți Ardei iute

Instructions

  1. Tăiați peștele în bucăți medii și îl puneți într-un bol. Adăugați 10 g de ghimbir mărunțit și sare. Bateți ouăle într-un bol și turnați amestecul peste pește. Adăugați amidon de porumb și înmuiați bine peștele în amestec. Rumeniți puțin peștele în tigaia cu ulei încins.
  2. În altă tigaie prăjiți 10 g de ghimbir, 3 căței de usturoi și prazul mărunțiți. Tăiați tofu cuburi și îl prăjiți în aceeași tigaie. Adăugați peștele rumenit.
  3. Amestecați sosul de roșii cu sosul de soia. Adăugați 200 ml de bere blondă și gătiți sub capac. Mărunțiți 2 bucăți de ardei iute și îi adăugați și pe ei. După ce a ajuns compoziția din tigaie la punctul de fierbere, luați de pe foc și garnisiți cu pătrunjel tocat.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments