Nu mai prajesc varza, nu o fierb si nu o fac salata!

septembrie 27, 2020

Învârtitele cu varză și ciuperci sunt o gustare absolut delicioasă. Aceasta este o rețetă deosebită, deoarece în componența plăcintei intră și o mică omletă din 3 ouă bătute cu 20 ml de vin alb, ceea ce o face nemaipomenită. Așa plăcintă cu siguranță nu ați mai gustat, de aceea nu ezitați să o încercați și voi, pentru că nu o să regretați, vă garantăm.

Ingredients for Aluat

300 g Făină
170 ml Apă
3 g Sare
15 ml Ulei rafinat

Ingredients for Umplutură

1 bucată Varză
20 ml Oțet
15 g Sare
300 g Praz
3 bucăți Ouă
20 ml Vin alb
150 g Ciuperci
5 g Piper negru măcinat
50 g Sos de soia
100 ml Ulei pentru prăjit

Instructions

  1. Împărțiți varza în 6 bucăți egale. Le puneți într-un bol, adăugați sare, oțet și 1 l de apă. Dați la rece pentru 25 min.
  2. În bolul cu făină adăugați sare și 170 ml de apă. Frământați bine aluatul, adăugând pe parcurs 15 ml de ulei. Împărțiți aluatul în 8 părți egale, pe care le transferați într-o tavă unsă cu ulei și le lăsați la crescut 25 min, unse și ele cu ulei.
  3. Mărunțiți varza și o lăsați să se scurgă timp de 30 min într-o strecurătoare sub presiunea unei cratițe cu apă. Puneți varza scursă într-un bol și adăugați ciupercile.
  4. Puneți ouăle într-un bol, adăugați vin alb, sare piper negru și bateți bine ouăle. Prăjiți amestecul obținut într-o tigaie. După ce ați obținut o omletă, o transferați în bolul cu varză și ciuperci. În acelați bol adăugați prazul mărunțit, sos de soia, piper negru și amestecați bine toate ingredientele.
  5. Luați prima bucată de aluat crescut. Întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor într-o fâșie lungă cu lățimea de cca 10-15 cm. De-a lungul fâșiei puneți la centru câte puțin din umplutură. Apoi împăturiți plăcinta, o presați ușor pentru a fi siguri că nu se desface și apoi o rulați spre interior formând o spirală. Procedați la fel cu restul aluatului. Prăjiți plăcintele într-o tigaie cu ulei încins pe ambele părți.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments