Nu mai cumpar paine, cea de casa e mai buna si mai sanatoasa!

octombrie 7, 2020

Între pâinea de casă și cea din comerț, cea de casă va domina mereu, pentru că pe lângă faptul că e mai sănătoasă, știi sigur ce pui în ea și mult mai apreciată decât cea pe care o găsești la fiecare magazin. Astăzi vă prezentăm o rețetă de pâine care va mulțumi pe toată lumea. Pufoasă, aromată, moale și gustoasă, această pâine se va termina mai repede decât crezi. Cu o crustă aurie decorată cu susan alb și negru, această bunătate nu va lăsa pe nimeni indiferent, iar gospodinele adevărate îți vor cere rețeta numaidecât. 

Ingredients

400 g Făină
7 g Drojdie uscată
1 lingură Zahăr
75 ml Apă caldă
225 ml Lapte
100 ml Ulei rafinat
1 bucată Gălbenușe de ou
40 g Susan alb și negru

Instructions

  1. În bolul cu 400 g de făină puneți 7 g de drojdie uscată, 1 lingură de zahăr, 75 ml de apă caldă și amestecați. Lăsați să se odihnească 15 min și adăugați 225 ml de lapte și 100 ml de ulei. Frământați bine aluatul, acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la dospit pentru 1 h.
  2. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru presărată cu făină și îl frământați până nu mai este lipicios. Puneți aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, îl aplatizați ușor cu mâinile până își mărește dimensiunea. Cu degetele faceți o coroană de găuri la 2 cm de la margine, apoi treceți în linii paralele și peste ele în direcția opusă, le intersectați cu alte linii paralele, astfel obținând un decor pentru pâine. Acoperiți aluatul din tavă cu un prosop și lăsați la crescut pentru 20 min.
  3. Ungeți pâinea crescută cu un gălbenuș de ou și presărați cu 20 g de susan alb și 20 g de susan negru. Dați tava la cuptor pentru 40 min la 180℃.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments