Nu au ramas nici farimiturile! O prajitura atit de gustoasa si aspectuasa nu am mai facut.

octombrie 31, 2020

O prăjitură mai aspectuoasă ca cea cunoscută sub numele ”Tigru” nu am mai întâlnit. Chiar dacă modul de preparare ar putea să vă pară unul îndelungat, vă asigurăm că se merită tot efortul. Imprimeul de tigru este punctul forte al acestei prăjituri, pe lângă crema fină și delicată cu bucăți de portocală care se combină perfect. Prăjitura este atât de superbă, fascinantă și delicioasă încât nu va rămâne nici o firimitură.

Ingredients

1 bucată Blat de tort de vanilie
80 g Cacao
300 g Cremă de brînză
70 g Zahăr
20 ml Sirop de portocale
15 g Gelatina hidratată
5 ml Lapte călduț
100 g Frișcă bătută
50 g Portocală

Instructions

  1. Într-un bol puneți 30 g de cacao, iar în celălalt - 50 g. Puneți câte 2 linguri din aluatul de pandișpan în fiecare bol. Transferați compozițiile în 2 pungi de patiserie. Cu ajutorul pungilor de patiserie formați mai multe picături/pete de aluat pe fundul tăvii tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptor pentru 2 min.
  2. După ce ați scos tava din cuptor, turnați deasupra aluatul pentru pandișpan care a rămas. Nivelați bine, scuturați tava pentru a ieși aerul și dați tava la cuptor pentru 25 min la 160℃.
  3. Într-un bol mixați crema de brânză cu zahărul. Adăugați siropul de portocale, gelatina hidratată cu laptele cald și mixați din nou. Încorporați treptat frișca bătută. La final adăugați bucățile de portocală și le încorporați cu o spatulă.
  4. Puneți o bază de biscuiți măcinați pe fundul tăvii de copt cu diametrul de 20 cm. Feliați blatul copt în 3 fâșii. Puneți fâșiile pe marginea tăvii și crema în interior. Nivelați și dați la frigider pentru 4 ore. Decorați deasupra cu compoziția care a rămas în pungile de patiserie.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments