Nu am cuptor si nici nu imi trebuie! Cea mai buna prajitura fara coacere si fara oua

octombrie 9, 2020

Aceasta este de departe cea mai bună prăjitură fără coacere. Doar încearcă și te vei convinge singur. Crema delicată de ciocolată cu lapte și vanilie cu frișca bătută și glazura de ciocolată vor face senzație pe o bază de pudră nesquik. O prăjitură mai fină și mai rafinată de atât nu veți găsi. Așa că nu ratați această rețetă genială.

Ingredients

5 pahare Lapte
1 pahar Zahăr
1 pahar Făină
1/2 pahar Cacao
1 linguriță Esență de vanilie
50 g Unt
100 g Ciocolată cu lapte
50 g Nesquik
1.5 pahare Frișcă lichidă 33%

Ingredients for Glazură

1/2 pahar Zahăr
1/2 pahar Cacao
1/2 pahar Lapte
1/2 pahar Ulei rafinat

Instructions

  1. Puneți pe foc 5 pahare de lapte. Adăugați 1 linguriță de esență de vanilie, 1 pahar de zahăr, 1 pahar de făină și ½ pahar de cacao. Amestecați bine cu un tel. Când compoziția începe să se îngroașe adăugați 50 g de unt, 100 g de ciocolată și lăsați să ajungă la punctul de fierbere, apoi luați de foc
  2. Presărați o tavă (cu diametrul de 30 cm) cu 50 g de nesquik și turnați deasupra crema obținută anterior. Acoperiți tava cu o folie alimentară, astfel încât folia să atingă crema pentru ca să nu formeze o pojghiță și dați la frigider.
  3. Bateți bine frișca într-un bol și o puneți peste crema întărită. Mixați ½ pahar de zahăr cu ½ pahar de cacao și ½ pahar de lapte. Treptat încorporați ½ pahar de ulei. Turnați glazura obținută peste prăjitură. Dați desertul la frigider pentru 3 h.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments