NU ai mai facut Tortul „Napoleon” e astfel! Garantez!

noiembrie 29, 2020

În cazul în care asteptați musafiri diseară și doriți să impresionați cu un desert pe cinste, vă recomandăm această variantă a tortului Napoleon. Un tort care nu poate rămâne neobservat la o masă de sărbătoare, datorită aspectului fascinant și irezistibil. Gustul nici nu poate fi pus la îndoială, pentru că se va confirma, cu siguranță, că este unul nemaipomenit, de o finețe aparte, datorită cremei absolut savuroase care însoțește foietajul tortului. Aceste desert senzațional va face furori la orice ocazii.

Ingredients

300 g Aluat foietaj
1 l Lapte
150 g Unt
100 g Zahăr
70 g Făină
5 ml Esență de vanilie
20 g Amidon

Instructions

  1. Puneți aluatul foietaj pe o tavă de copt, presărați cu făină și puneți deasupra un suport metalic pentru a-și păstra forma în cuptor. Apoi dați foietajul în cuptorul preîncălzit la 180℃ pentru 20 min.
  2. Tăiați blatul obținut în 3 felii, pe lateral.
  3. Într-un bol puneți 4 ouă, 100 g de zahăr, 5 ml de esență de vanilie, 70 g de făină și 20 g de amidon. Amestecați bine cu un tel până obțineți o compoziție omogenă.
  4. Turnați 1 l de lapte într-o cratiță și încorporați compoziția cu ouă. Dați întreaga compoziție pe foc și lăsați să ajungă la punctul de fierbere. Adăugați 150 g de unt și încorporați. Luați crema de pe foc și dați la rece pentru 15 min.
  5. Asamblați tortul: peste primul blat puneți un strat generos de cremă, acoperiți cu următorul blat și continuați cu crema. Acoperiți cu ultimul blat și decorați deasupra cu crema rămasă, felii de căpșuni, afine și pudrați cu zahăr.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments