Nou! Cei mai deliciosi cartofi la cina!

octombrie 6, 2020

Dacă hotărâți să pregătiți această rețetă la cină, atunci aveți asigurată o masă delicioasă și impresionantă. Carnea prăjită cu ardei gras verde și roșu este folosită ca umplutură pentru chiftelele din cartofi. Cașcavalul ras folosit în umplutură nu face decât să-i ofere acestui preparat un plus de savoare și aromă. Interiorul suculent și apetisant, exteriorul crocant acoperit de pesmet, formează împreună o cină de nota 10 pe care nu trebuie să o ratați.

Ingredients

1 bucată Ardei gras roșu
1 bucată Ardei gras verde
20 ml Ulei rafinat
300 g Carne tocată
5 g Piper negru măcinat
10 g Sare
5 g Boia de ardei dulce
5 g Busuioc
5 g Coriandru
5 g Curcuma
500 g Cartofi fierți
50 g Unt
10 g Sare
5 g Piper negru măcinat
100 g Cașcaval
250 g Făină
3 bucăți Ouă
250 g Pesmet
1,5 l Ulei pentru prăjit

Instructions

  1. Tocați mărunt ardeiul dulce roșu și verde și îl prăjiți într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați carnea tocată peste ardei și condimentați cu sare, piper, busuioc, boia de ardei dulce, coriandru și curcuma. Amestecați bine și lăsați să se prăjească.
  2. În bolul cu cartofii fierți adăugați unt, sare, piper negru și îi zdrobiți cu un pisator. Înmuiați mâinile în făină și luați 2-3 linguri din piure pe care le modelați în mână în formă de o mică turtă. În centrul ei puneți 1 lingură din umplutura cu carne, cașcaval ras și acoperiți formând o chiftea. Dați chifteaua prin făină, ou bătut, pesmet și o dați la prăjit în 1, 5 l de ulei încins. Procedați la fel cu piureul rămas.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments