„Musuroi de cartita” cu spanac si capsune. Va place ideea?

septembrie 5, 2020

Tortul ”Mușuroi de cârtiță” preparat după această rețetă este cel mai neobișnuit, deosebit și unic. Ingredientul care face diferența este spanacul – planta bogată în fier și o mulțime de vitamine, dar care mulți copii nu o îndrăgesc deloc. Ei bine, acest tort este perfect pentru mofturoșii care nu iubesc spanacul. Blatul acestui tort este preparat dintr-un amestec de spanac, făină, unt topit, zahăr și ouă.Toate acestea fiind mixate într-un blender, formând o consistență moale și cremoasă care va fi dată la cuptor. Căpșunele servesc ca umplutură pentru acest tort, iar crema fină cu lapte condensat și ciocolată rasă completează perfect combinația de gusturi. Un desert absolut delicios și sănătos care nu ar putea fi refuzat de nici un copil.

Ingredients for Blat

4 bucăți Ouă
200 g Zahăr
100 ml Unt topit
180 g Făină
8 g Praf de copt
100 g Spanac

Ingredients for Cremă

200 g Mascarpone
200 ml Frișcă
100 g Lapte condensat
50 g Ciocolată cu lapte
300 g Căpșuni

Instructions

  1. Puneți ouăle într-un blender. Adăugați zahărul, untul topit, făina, praful de copt și spanacul. Mixați bine totul până obțineți o compoziție moale și omogenă. Puneți compoziția obținută în tava (cu diametrul de 20 cm) tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptor pentru 35 min la 180°C.
  2. Tăiați puțin deasupra blatul obținut și încercați să îndepărtați interiorul, lăsând 1 cm de blat ca margină și 2-3 cm ca bază. Puneți în interior căpșunele.
  3. Pentru cremă: puneți frișca într-un bol. Adăugați mascarpone și mixați bine. Treptat adăugați laptele condensat, mixând în continuare. Adăugați ciocolata rasă și amestecați cu o spatulă. Puneți crema peste căpșuni și nivelați bine, astfel formând un ”mușuroi”. Presărați deasupra cu firimiturile care au rămas de la blat.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments