Moale, pufoasa si aromata! Placinta turceasca ce a cucerit instagramul

septembrie 1, 2020

Plăcintă savuroasă din bucătăria turcească. Această rețetă conține secretul celei mai delicioase plăcinte în stil turcesc, și anume faptul că are mai multe straturi de foi fine (din aluat) printre care se ascunde brânza de vaci. Peste toată plăcinta se toarnă unt topit, înainte ca să fie dată în cuptor, pentru a fi cât mai aromată, apoi lapte, pentru a fi cât mai moale și pufoasă. 

Ingredients

500 ml Apă
125 ml Ulei rafinat
10 ml Oțet de struguri
1 linguriță Sare
700 g Făină
500 g Brânză de vaci
70 ml Unt topit
100 ml Lapte

Instructions

  1. Puneți apa într-un bol încăpător, adăugați ulei, oțet de struguri, sare și amestecați. Apoi adăugați făina și frământați aluatul. Transferați aluatul pe masa de lucru presărată cu făină și îl împărțiți în 2 părți egale, apoi fiecare parte o împărțiți în 7-8 bucăți. În total veți obține 14-16 bucăți mici, pe care le modelați în formă de bile.
  2. Cu sucitorul de bucătărie întindeți 6 foi subțiri din aluat (din 6 bile) cu diametrul puțin mai mare decât tava în care veți coace plăcinta. Puneți prima foaie de aluat în tavă (cu diametrul de 24 cm) și presărați deasupra puțină brânză.
  3. Apoi acoperiți cu a 2-a foaie și la fel presărați cu brânză. Acoperiți cu a 3-a foaie, peste care presărați brânză, apoi puneți deasupra și a 4-a foaie, peste care presărați ultimul strat de brânză. Acoperiți cu a 5-a și a 6-a foaie.
  4. Feliați plăcinta înainte să o puneți în cuptor.Turnați untul topit deasupra și dați la cuptor pentru 30 min la 180°C.
  5. Apoi turnați laptele și dați la cuptor pentru încă 30 min la 180°C.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments