Mi-am schimbat preferintele culinare dupa ce am gustat aceste paste la cuptor

august 24, 2020

Aceste paste la cuptor sunt soluția perfectă pentru o masă în familie. Primul strat din această combinație fabuloasă, este constituit dintr-un sos Bechamel, cunoscut de toți ca fiind un sos absolut savuros. Urmează al 2-lea strat, care este alcătuit din paste fierte. Deasupra pastelor se poate vedea o compoziție delicioasă din carne tocată, înnobilată cu tot felul de condimente pentru ai da cel mai bun gust, prăjită în pastă de roșii împreună cu ardei galben și ardei iute. Următorul strat este constituit la fel, din paste și deasupra totul este acoperit cu sosul Bechamel. Iar la final, toată compoziția va fi presărată cu cașcaval ras. Este un adevărat deliciu care pur și simplu se topește în gură. Cu siguranță va fi îndrăgit de toată familia.

Ingredients

500 g Paste penne
200 g Cașcaval

Ingredients for Sos Bechamel

100 g Unt
100 g Făină
1 l Lapte
250 g Mozzarella
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Nucșoară

Ingredients for Prăjitură

2 bucăți Ceapă roșie
1 bucată Ardei gras galben
1 bucată Ardei iute
50 ml Ulei rafinat
500 g Carne tocată
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Boia de ardei dulce
1/2 linguriță Curry
1/2 linguriță Sare
1 lingură Pastă de roșii

Instructions

  1. Pentru sosul Bechamel: puneți untul la topit într-o cratiță pe foc. După ce s-a topit adăugați făina și amestecați bine. După ce ați obținut o masă tare și consistentă adăugați laptele, piper negru, sare, nucșoară, și amestecați bine cu un tel. După câteva minute adăugați mozzarella. Lăsați sosul să fiarbă și luați de pe foc. Puneți un strat nu prea gros din sosul obținut pe fundul unei tăvi (cu dimensiunile de 22 x 32 cm).
  2. Puneți pastele la fiert într-o cratiță cu apă, în care veți adăuga sare. După ce au fiert, puneți în tavă ½ din paste, peste sos. Adăugați deasupra încă un strat de sos.
  3. Petru prăjitură: într-o tigaie cu ulei încins puneți ceapa mărunțită, adăugați carnea, condimentați cu sare, piper negru, boia de piper roșu, curry și amestecați bine. Adăugați pasta de tomate, ardei gras galben și ardei iute. Lăsați să se rumenească bine, și apoi transferați prăjitura în tavă, peste paste. Adăugați deasupra pastele rămase, și acoperiți cu sosul rămas. Dați la cuptor pentru 10 min la 200℃. Presărați deasupra cașcavalul ras și dați la cuptor pentru încă 10 min.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments