Mancarea din varza, care te va cuceri din prima!

octombrie 6, 2020

Așa chiftele încă nu ați mai gustat! Dacă îți dorești ceva nou din punct de vedere culinar, încearcă aceste chiftele din varză și carne prăjite în sos de roșii, care vor impresiona din prima. Chiftelele mai întâi sunt date la cuptor și abia după asta se prăjesc într-un sos delicios preparat în prealabil. O minunăție de rețetă, nu altceva! Doar încearcă și vei vedea.

Ingredients

400 g Varză
1 linguriță Sare
500 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
1 bucată Ou
5 g Piper negru măcinat
5 g Boia de ardei dulce
100 g Fulgi de ovăz
20 ml Ulei pentru prăjit
3 bucăți Ceapă
1 bucată Morcov
30 g Pastă de roșii
150 ml Apă

Instructions

  1. Tăiați varza fideluță și o mai mărunțiți un pic. Puneți varza într-un bol, adăugați carne tocată și sare. Tocați 1 ceapă mărunt și o puneți în același bol. Adăugați un ou, piper negru, boia de ardei dulce și amestecați bine toată compoziția. Măcinați 100 g fulgi de ovăz și îi încorporați.
  2. Din compoziția obținută modelați chiftelele și le transferați în tava de copt unsă cu ulei. Ungeți chiftelele cu ulei și dați tava la cuptor pentru 20 min la 180°C.
  3. Tocați 3 cepe și le prăjiți într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați morcovul ras și pasta de tomate. Lăsați câteva minute și adăugați apa. Lăsați sosul să ajungă la punctul de fierbere.
  4. După ce ați scos chiftelele din cuptor, le prăjiți în sosul de tomate. Asezonați cu sare și piper.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments