Mai bun decat la KFC e doar puiul facut acasa!

august 12, 2020

Pui prăjit în stilul KFC, superb, exact ca la cele mai bune restaurante. Puiul prăjit după această reţetă va avea o crustă crocantă şi picantă, iar interiorul va fi unul moale şi suculent. Ce poate fi mai bun de atât? Pentru ca să obţineţi rezultatul dorit trebuie să respectaţi cu stricteţe toţi paşii.

Ingredients

1 kg Pulpe de pui
600 ml Lapte
3 linguri Suc de lămâie
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Sare
300 g Făină
100 g Amidon
2 l Ulei pentru prăjit
1 linguriță Sare
1 linguriță Turmeric
1 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Boia afumată
1 linguriță Oregano
1 linguriță Praf de usturoi
1 linguriță Ghimbir praf
1 linguriță Coriandru

Instructions

  1. Faceți o incizie cu un cuţit în fiecare pulpă. Puneţi într-un vas mai adânc laptele şi adăugaţi sucul de lămâie, piperul negru şi sarea. Transferați pulpele străpunse în vasul cu lapte şi puneți la marinat cel puţin 1h.
  2. În alt vas amestecaţi făina şi amidonul cu 1 linguriţă de: sare, turmeric, piper negru, boia, oregano uscat, praf de usturoi, ghimbir măcinat şi coriandru. Turnaţi într-un vas 3 căni de apă la temperatura camerei. După ce s-a marinat puiul, luaţi câte o bucată, o introduceţi în amestecul din făină şi condimente, o învârtiţi bine timp de 1 minut, dar fără să presaţi. Aveţi grijă ca făina şi condimentele să pătrundă în fiecare crăpătură, chiar şi sub piele. Apoi introduceţi bucata în vasul cu apă şi o ţineţi timp de 4 secunde, după aceea o introduceţi iarăși în vasul cu făină şi o învârtiţi timp de 1 minut, apoi direct în oala cu ulei încins. Cratiţa sau tigaia trebuie să fie una adâncă, astfel încât uleiul să acopere pulpa. Puteţi pune cel mult 2 bucăţi în acelaşi timp în uleiul încins. După ce aţi introdus pulpa în ulei, micşoraţi gradul focului la jumătate, adică focul nu trebuie sa fie nici la maxim, nici la minim, dar mediu. După ce consideraţi că şi interiorul s-a fiert bine, scoateţi pulpa şi procedaţi la fel cu fiecare bucată.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments