Lipii de casă cu făină de secară și umplutură cu pate de ton – o gustare deosebit de delicioasă și sănătoasă!

martie 27, 2018

Vă prezentăm o rețetă extrem de delicioasă de lipii de casă cu umplutură de pate de ton. Ca să fie mai sănătoase folosim nu doar făina de grâu, dar și cea de secară. Aceste lipii sunt ușor de reparat și au un gust minunat datorită umpluturii de pate cu legume. Este o gustare ideală atât pe masa de sărbătoare, cât și pentru un prânz obișnuit.

Ingredients

187 g Făină de secară
125 g Făină
175 ml Apă
25 ml Ulei rafinat
15 g Drojdie de bere
1 lingură Zahăr
0,5 linguriță Sare
4 bucăți Conservă Pate Soft de la RIO Mare
150 g Masline negre fără sâmburi
150 g Brânză cu cheag tare
1 bucată Ardei gras roșu
100 g Spanac

Instructions

  1. Într-un bol amestecați drojdia cu zahăr, până obțineți o cremă, apoi adăugați apa și 1 lingură de făină; amestecați bine și lăsați pentru 10 minute. Apoi adăugați uleiul, făina de grâu, făina de secară, sarea și frământați până obțineți un aluat omogen și nelipicios.
  2. Lăsați la dospit circa 40 de minute până se dublează în volum. Scoateți aluatul pe masa de lucru, îl împărțiți în 8 bucăți și formați biluțe. Întindeți cu făcălețul fiecare biluță într-o foaie cu diametru de 18 cm. Puneți pe rând fiecare foaie într-o tavă bine încinsă și coaceți câte 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc. Lăsați-le să se răcească complet.
  3. Puneți câte 2 linguri de Pate RIO Mare peste lipie și întindeți bine pe toată suprafața. Repartizați uniform măslinele negre tăiate felii, apoi puneți câte o felie de brânză cu cheag tare. Lângă margine puneți un rând de ardei gras tăiat felii subțiri.
  4. Apoi acoperiți cu un rând de frunze de spanac și rulați strâns lipia. Dați la frigider pentru 30 de minute (fiecare lipie învelită în folie de plastic alimentară). Tăiați rulourile în felii de circa 2 cm.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments