Le vei prepara neincetat, CATEGORIC! Calde sau reci, briosele cu mere dispar rapid din farfurie

ianuarie 11, 2021

Nu ai cum să refuzi aceste mici brioșe din mere, puternic aromate și pufoase ca un nor. Mai ales când vine sezonul merelor și se mai întâmplă să rămână vreo câteva pe care nu le mai mănâncă nimeni, nu ai decât să le storci și să le încorporez în aluat. Vei obține niște chifteluțe moi, mega delicioase și chiar foarte arătoase. Sunt atât de apetisante și au un gust formidabil, încât se vor termina mai rapid decât le vei pregăti.

Ingredients

250 g Mere
2 bucăți Ouă
550 g Făină
7 g Drojdie uscată
3 linguri Zahăr
1/4 linguriță Sare
2 linguri Ulei rafinat

Instructions

  1. Mărunțiți merele și le puneți într-un blender. Adăugați ouăle, zahărul, uleiul și zdrobiți bine, astfel încât să obțineți o masă moale și omogenă.
  2. Turnați amestecul obținut în bolul cu făină.
  3. Dizolvați drojdia în 50 ml de apă și lăsați amestecul la dospit pentru 10 min. Apoi îl adăugați în același bol cu făină și frământați bine până obțineți un aluat moale și omogen. Acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit pentru 40 min.
  4. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl împărțiți în 10 bucăți egale. Modelați fiecare bucată în formă de bilă și le transferați în tava de copt (cu dimensiunile de 32 x 20 cm) unsă cu ulei. Acoperiți tava cu un prosop și lăsați la odihnit pentru 20 min. Ungeți fiecare bilă cu un amestec de gălbenuș și smântână, apoi dați tava la cuptor pentru 25 min la 180℃.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments