Lasagna de casă – cea mai bună rețetă… Și cât de bine arată! Lasagna tradițională – o bunătate!

martie 12, 2019

Vrei sa incerci lasagna după rețeta tradițională, cu sos de carne tocată și sos bechamel delicios? Preparatul clasic e atât de bun, încât sigur nu vei mai prepara lasagna altfel! Merită s-o prepari neapărat când ai oaspeți, vor rămâne încântați de gustul divin al acestei lasagna.

Ingredients

400 g Conservă de roșii cuburi
2 linguri Ulei de masline
400 g Foi de lasagna
700 g Mozzarella
2 linguri Pătrunjel
100 g Parmezan
150 g Cașcaval

Ingredients for Sos de carne

1200 g Carne tocată
2 bucăți Ceapă roșie
7 bucăți Căței usturoi
50 ml Ulei de masline
1200 g Conservă de roșii cuburi
1 linguriță Sare
1 linguriță Boia de ardei iute
1 linguriță Piper negru măcinat
2 linguri Busuioc
2 linguri Oregano
1 l Apă

Ingredients for Sos bechamel

1 l Lapte
80 g Unt
80 g Făină
1 linguriță Sare
1 linguriță Praf de nucșoară

Instructions

  1. Preparați sosul de carne: Într-o tigaie înfierbântată puneți la călit ceapa tăiată julien și căliți-o până devine rumenă. Adăugați usturoiul tocat și amestecați, apoi adăugați uleiul de măsline și amestecați bine.
  2. Adăugați carnea tocată, amestecați și gătiți până se schimbă la culoare. Apoi adăugați sare, boia de ardei iute, busuioc, oregano, piper negru și amestecați.
  3. Peste carne adăugați 1200 g de pulpă de roșii cuburi, amestecați și gătiți timp de 2 minute. Apoi adăugați apa, amestecați bine, acoperiți cu capacul și lăsați la gătit la foc încet pentru 2 ore și 30 de minute, amestecând periodic.
  4. Preparați sosul bechamel: Într-o tigaie adâncă puneți untul la topit, adăugați făina și amestecați bine. Apoi adăugați laptele și amestecați până devine o compoziție densă. Adăugați sare, nucșoară măcinată, amestecați bine și luați de pe foc.
  5. Asamblați lasagna pe straturi într-un vas cu dimensiunea de (25×30cm): primul strat puneți pulpa de roșii cuburi, turnați pe toată suprafața uleiul de măsline. Apoi urmează un strat din foi de lasagna, puneți un strat de sos de carne și presărați cu pătrunjel (sau busuioc) proaspăt tocat.
  6. Apoi presărați cu parmezan ras și puneți 1/3 din cantitatea de sos bechamel. Urmează un strat de mozzarella tăiată rondele și al doilea strat din foi de lasagna. Puneți încă un strat de sos de carne, presărați cu pătrunjelul proaspăt tocat și cu parmezan ras. Urmează încă un strat de sos bechamel și încă un strat de mozzarella tăiată felii.
  7. Puneți al treilea strat de foi de lasagna și ungeți cu ultimul strat de sos bechamel. Presărați cu cașcavalul edam ras și puneți ultimul strat de mozzarella felii. Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și dați la cuptorul încins la temperatura de 200°C, pentru 55 de minute. Înlăturați folia de aluminiu și mai dați în cuptor pentru încă 5 minute.
  8. Savurați cu plăcere! Notă! Din cantitățile descrise mai sus la sosul de carne veți obține sos pentru 2 tăvi de lasagna! Pentru că necesită mai mult timp pentru prepararea acestui sos de carne îl gătiți în această cantitate, jumătate de sos veți folosi pentru 1 tavă de lasagna, iar jumătate de cantitate de sos îl puteți congela pentru data viitoare când aveți poftă de lasagna, astfel veți economisi timp!

0 comments