IMPOSIBIL sa combini mai bine carnea tocata si conopida

august 25, 2020

Această rețetă conține secretul celei mai bune combinații pentru carne și conopidă la cuptor. Chiftele din carne sunt prăjite și așezate în tavă peste un blat din piure de cartofi. Deasupra se pune conopida fiartă și peste toată această compoziție se toarnă un sos cu lapte absolut savuros, cu o consistență cremoasă ce completează perfect toată combinația de gusturi și arome. Probabil că este cea mai bună simbioză dintre chiftele din carne și conopidă, de aceea, chiar merită să încerci acest deliciu, perfect pentru o cină împreună cu familia.

Ingredients

1 bucată Conopidă
2 Felii Pâine feliată
50 ml Lapte călduț
300 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
2 bucăți Gălbenușe de ou
15 g Sare
10 g Piper negru măcinat
50 ml Ulei pentru prăjit
1 kg Cartofi fierți
50 g Unt
50 g Făină
5 g Nucșoară
100 ml Apă

Instructions

  1. Mărunțiți conopida și o puneți la fiert. După ce a fiert, dați conopida la rece pentru 15 min. Puneți 2 felii de pâine în 50 ml de lapte și lăsați să se înmoaie timp de 15 min. Puneți pâinea înmuiată într-un bol, adăugați ceapa mărunțită, carnea tocată, gălbenușul de ou, sare, piper și amestecați bine toate ingredientele. Formați 7-8 chiftele și le prăjiți pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins.
  2. Asezonați cartofii fierți cu sare și piper. Cu ajutorul unui pisator, faceți cartofii piure. Așezați piureul din cartofi pe fundul formei pentru copt (cu diametrul de 25 cm) și nivelați. Puneți deasupra chiftele din carne și deasupra conopida.
  3. Puneți într-o tigaie 50 g de unt topit, adăugați făină și amestecați. După ce ați amestecat, adăugați 200 ml de lapte și după câteva minute adăugați 100 ml de apă. Adăugați sare, nucșoară și lăsați sosul să fiarbă. Luați de pe foc și turnați sosul peste compoziția din tavă. Dați la cuptor pentru 30 min la 200°C.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments