Iata cum se mananca corect pieptul de pui, GENIAL!

octombrie 8, 2020

O rețetă genială pentru un fel de mâncare genial. Nu ați mai gustat pieptul de pui într-o astfel de combinație. Pieptul de pui este marinat și apoi prăjit, după care este folosit ca umplutură pe lângă varza de pekin, ceapa roșie, maioneză și ardei capia, totul fiind susținut de o lipie preparată la fel după această rețetă. Deci poți spune că ai un fel principal într-o singură rețetă. Un fel de mâncare demențial, pentru care vei opta mereu când nu mai știi ce să gătești.

Ingredients for Marinadă

600 g Piept de pui
1 linguriță Sare
1 linguriță Praf de usturoi
1 linguriță Boia de ardei dulce
50 ml Ulei de masline

Ingredients for Panare

150 g Făină
1 linguriță Praf de usturoi
1 linguriță Boia de ardei dulce
1 linguriță Sare
2 bucăți Ouă

Ingredients for Aluat

2 lingurițe Sare
1 linguri Ulei rafinat
150 ml Apă
1 lingură Ulei rafinat

Ingredients for Umplutură

1 bucată Ceapă roșie
1 bucată Varză de pekin
1 bucată Ardei capia
150 g Maioneză

Instructions

  1. Pentru marinadă: într-un bol puneți boia de ardei dulce, usturoi praf, sare, ulei de măsline și amestecați. Turnați amestecul obținut peste pieptul de pui. Lăsați să se marineze la rece timp de 25 min.
  2. Pentru panare: într-un bol puneți făină, usturoi praf, boia de ardei dulce, sare și amestecați. În alt bol bateți 2 ouă.
  3. După cele 25 min, scoateți carnea din frigider. Luați prima bucată de piept de pui, o treceți prin ou, apoi prin amestecul cu făină și apoi o prăjiți. Continuați la fel cu restul pieptului de pui.
  4. Pentru aluat: într-un bol puneți sarea, uleiul, apa și amestecați. Încorporați făina și frământați aluatul. Dați aluatul la frigider pentru 15 min. Apoi împărțiți aluatul în 5 părți egale. Luați prima bucată și o întindeți cu un sucitor de bucătărie. Peste foaia de aluat obținută turnați unt topit și o rulați. Ruloul obținut îl rotiți spre interior formând o spirală. Cu sucitorul întindeți din nou spirala obținută într-o foaie de aluat de dimensiunile tigăii în care urmează să o prăjiți. Rumeniți puțin lipia și o ungeți cu puțin ulei. Procedați la fel cu restul aluatului.
  5. Peste prima lipie puneți 2 bucăți de piept prăjit, le acoperiți cu 2 frunze de varză, le ungeți cu maioneză, puneți deasupra rondele de ceapă roșie, de ardei capia și rulați lipia. Procedați la fel și cu celelalte.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments