Gătesc foarte des acestă plăcintă, pentru că se mănâncă cu viteza luminii și toți cer câte o porție în plus!

octombrie 7, 2018

Vă prezentăm o plăcintă deosebită și extrem de apetisantă. Poate să vă pară un pic complicat, însă vă asigurăm că nu e deloc așa, trebuie un pic de răbdare, însă rezultatul final merită tot efortul. Uimește-ți persoanele dragi cu această minunată plăcintă. Își merită denumirea de “Peștișorul de aur”, pentru că este nemaipomenit de gustoasă.

Ingredients

300 g Ton bucăți la conservă
50 g Orez
2 bucăți Ouă fierte
1 bucată Ceapă prăjită
800 g Aluat foietaj fără drojdie
50 g Unt
2 bucăți Ouă
30 g Pătrunjel
0,5 linguriță Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat
1 bucată Ienibahar

Instructions

  1. Mai întâi pregătiți umpluturile: Fierbeți orezul în apă cu sare, îl scurgeți de apă și îl puneți într-un bol. Peste orez adăugați ouăle fierte tocate, sarea, piperul și amestecați. Apoi adăugați ceapa tocată și prăjită în 50 g de unt și amestecați bine.
  2. În alt bol amestecați tonul scurs de ulei cu pătrunjelul tocat mărunt.
  3. Întindeți aluatul foietaj pe planul de lucru pudrat cu făină și decupați-l în formă de pește. Pentru un rezultat mai frumos, e bine să folosiți o formă de pește sau chiar foaie conturată cu imaginea peștelui.
  4. Transferați aluatul decupat în formă de pește într-o tavă cu dimensiunea ( 40 x 50 cm), tapetată cu hârtie de copt. Ungeți marginile aluatului decupat, iar din aluatul rămas tăiați câteva fâșii lungi cu lățimea de circa 1 cm și le puneți deasupra, astfel veți ridica puțin marginile.
  5. Puneți compoziția de orez cu ou fiert în interiorul peștelui și repartizați uniform. Apoi puneți stratul de ton cu pătrunjel, aranjați pe toată suprafața, apoi ungeți cu ou bătut marginile. Din aluatul foietaj decupați forma de cap și de coadă a peștelui și la fel le lipiți de marginile unse cu ou bătut.
  6. Puneți un cerc mic de aluat și dați-i forma de ochi, iar în mijlocul cercului puneți o boabă de ienibahar. Mai întindeți încă o dată aluatul rămas și decupați cercuri cu ajutorul unui dop de plastic, astfel veți obține solzii de pește. Puneți fiecare cerc de aluat în rând și continuați în acest mod până acoperiți tot peștele.
  7. Ungeți toată suprafața peștelui cu ou bătut și dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30-40 de minute, până devine auriu.
  8. Savurați cu plăcere! Notă: Pentru a se lipi bine solzii de pește, e bine să ungeți fiecare cerc de aluat, înainte de ai pune deasupra peste umplutură. Astfel când veți suprapune un cerc peste altul se vor lipi imediat.

0 comments