Flori DIN MAR, doar asa buchete vreau sa primesc

noiembrie 29, 2020

Îți dorești o prăjitură care să încânte nu doar ochiul dar și papilele gustative? Atunci avem rețeta potrivită pentru tine. Această prăjitură cu mere este una dintre cele mai bune pe care le-am gustat vreodată, dar și aspectuoasă. Trandafirii de mere care se încorporează grațios în blatul moale și pufos sunt piesa de rezistență a acestui minunat desert. Prăjitura mai are în componența ei și un strat delicat de cremă cu aromă de vanilie care te va face să mai iei o felie. Mai ales când e sezonul merelor și nu mai știi unde să le mai folosești, această rețetă va pune în valoare într-un mod delicios aceste fructe. 

Ingredients

300 g Făină
400 g Zahăr
150 g Unt
3 bucăți Ouă
10 g Praf de copt
2 g Sare
3 g Scorțișoară
4 bucăți Mere
400 ml Apă

Ingredients for Cremă

500 ml Lapte
2 bucăți Ouă
70 g Unt
50 g Zahăr
70 g Făină
5 ml Esență de vanilie
30 g Amidon de porumb

Instructions

  1. Într-un bol mixați 400 g de zahăr cu 3 ouă. După ce ați obținut o compoziție moale și omogenă, adăugați 150 g de unt moale, 2g de sare și mixați. După ce ați obținut o compoziție consistentă, adăugați praful de copt și făina, pe care le încorporați cu o spatulă. Trebuie să obțineți un aluat lipicios.
  2. Transferați ½ din aluat în tava de copt (cu diametrul de 20 cm) și nivelați bine. Mărunțiți 2 mere și le puneți peste aluat.
  3. Într-un bol puneți 50 g de zahăr, 2 ouă, 30 g de amidon de porumb și amestecați bine cu un tel. Încorporați amestecul în 500 ml de lapte într-o cratiță pe foc. Lăsați compoziția să se îngroașe pe foc și după ce ați obținut o cremă adăugați 70 g de unt. După câteva minute luați crema de pe foc și o dați la rece pentru 15 min.
  4. Puneți crema peste stratul de mere din tavă și nivelați. Deasupra puneți aluatul care a rămas și repartizați uniform.
  5. Feliați subțire 2 mere și le puneți într-un bol. Turnați deasupra suc de lămâie, 400 ml de apă și le lăsați să se înmoaie. Din feliile de mere formați trandafirii: aranjați 8-9 felii într-un rând și rulați. Procedați la fel până obțineți 7 trandafiri, pe care îi puneți în ultimul strat de aluat. Dați tava la cuptor pentru 40 min la 180℃. La final presărați cu zahăr pudră.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments