Fierte, coapte sau prajite – iubesc gogosile in orice forma. (de post)

ianuarie 2, 2020

Vă întrebați cum recunoașteți gogoși perfecți? Vă spunem noi! Sunt rumene, pufoase, aromate și au crescut foarte bine. Această rețetă de gogoși nu necesită foarte mult talent la gătit și este deosebită prin faptul că nu conține lapte, deci și cei care au intoleranță la lactoză pot savura din desertul copilăriei. Apropo, aceste gogoși sunt de post, deci vă puteți bucura papilele gustative și în perioada postului.

Ingredients

500 ml Apă caldă
5 g Drojdie uscată
2 linguriță Zahăr
1 linguriță Sare
4 pahare Făină
600 ml Ulei pentru prăjit

Instructions

  1. Dizolvați drojdia în apa caldă. Adăugați în apă 2 lingurițe de zahăr și 1 linguriță de sare. Treptat adăugați făina cernută și frământați un aluat lipicios. Aluatul trebuie frământat intens timp de 10 minute. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească timp de 30 minute;
  2. Ungeți mâinile cu ulei, frământați puțin aluatul și formați din el biluțe de mărime medie. Faceți în mijlocul fiecărei biluțe de aluat o gaură, rotiți aluatul în jurul degetelor ca să obțineți un inel din aluat. Prăjiți gogoșile în 600 ml de ulei, la foc mare pe ambele părți până se rumenesc frumos.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments