Fara framantare. Gustare delicioasa din ingrediente simple si putine.

octombrie 30, 2020

Pregătiți aceste mici plăcințele fără nici o umplutură, doar din aluat dospit, în momentele când îți dorești o gustare rapidă și delicioasă. Din câteva ingrediente și fără prea multe tehnici speciale sau procese îndelungate de frământare, puteți obține niște triunghiuri de aluat cu o textură deosebit de moale, aerată și pufoasă, care nu implică folosirea cuptorului pentru că se gătesc la tigaie. Sunt o gustare dulce pe care o puteți savura alături de o lingură din gemul preferat și o cană de ceai.

Ingredients

1 g Ou
2 lingurițe Zahăr
1 linguriță Praf de copt
50 ml Ulei rafinat
170 ml Apă caldă
10 g Drojdie uscată
300 g Făină
150 ml Ulei pentru prăjit

Instructions

  1. Într-un bol bateți oul cu zahărul cu ajutorul unui tel. Adăugați praf de copt, ulei și amestecați până obțineți o masă moale și omogenă. Încorporați trepata apa caldă, drojdia și făina. Frământați bine aluatul. După ce ați obținut un aluat moale și lipicios, acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați la dospit pentru 1 h.
  2. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru presărată cu făină și îl frământați. Împărțiți aluatul în 2 părți egale. Întindeți prima bucată cu ajutorul unui sucitor într-o foaie cu grosimea de cca 1 cm. Feliați foaia pe diagonală astfel încât să obțineți 8 triunghiuri.
  3. Dați triunghiurile de aluat la prăjit în tigaia încinsă cu ulei. Gătiți fiecare triunghi pe ambele părți. Procedați la fel și cu cealaltă bucată de aluat.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments