Fara cuptor si fara PRAJIRE. Prajitura facuta la aburi e ceea ce cautam demult!

decembrie 1, 2020

Pentru că dovleacul este vedeta sezonului tomnatic, încearcă să profiți cât mai mult de beneficiile lui și să-l introduci în meniul zilnic al familiei tale. Noi îți propunem cea mai bună rețetă pentru o plăcintă de dovleac absolut delicioasă și nu vorbim de umplutura din dovleac, pentru că acesta este încorporat direct în aluat, în cazul nostru, stafidele și merișoarele fiind pe post de adaos. Textura aluatului este una deosebit de pufoasă și aerată, punând în valoare parfumul amețitor al acestei plăcinte ce te va convinge să mai repeți rețeta. Recomandăm să pregătiți aluatul de cu seară. 

Ingredients

300 Foaie Dovleac
25 g Zahăr
1 bucată Ou
4 g Drojdie uscată
400 g Făină
25 g Unt
50 g Stafide
1 bucată Gălbenuș de ou
10 g Susan

Instructions

  1. Dați dovleacu la baia de aburi pentru 20 min. Apoi îl zdrobiți cu o furculiță până obțineți o pastă. Încorporați untul, zahărul, 1 ou și amestecați bine. Apoi adăugați drojdia și făina, amestecând până obțineți un aluat. Transferați aluatul pe masa de lucru și cu un sucitor îl întindeți într-o foaie subțire. Presărați deasupra stafidele, merișoarele și începeți să rulați de la o margine, până obțineți un rulou lung.
  2. Rulați din nou ruloul spre interior pentru a obține o plăcintă spiralată.
  3. Transferați lăcinta în tava de copt (cu diametrul de 22 cm), acoperiți cu o folie alimentară și dați la frigider pentru 12 ore.
  4. Ungeți plăcinta cu un gălbenuș de ou și presărați cu susan.
  5. Apoi o dați la baia de aburi pentru 1 oră.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments