Fagure de ciocolata, prajitura de casa care te va cuceri!

octombrie 29, 2020

Această prăjitură de casă cu o surpriză în interior va înnebuni toți copii cu textura mega pufoasă, moale, dar mai ales cu ciocolata care este pe post de umplutură în această rețetă. Aceste mici gustoșenii mai sunt numite și ”Fagure de ciocolată”, tocmai datorită interiorului de ciocolată mega savuros. Chiflele au un aspect atât de apetisant încât fiecare va dori să guste din aceste bunătăți.

Ingredients

350 g Făină
30 g Zahăr
10 g Drojdie uscată
200 ml Lapte călduț
100 ml Apă caldă
400 g Făină
50 ml Ulei rafinat
100 g Ciocolată cu lapte
1 bucată Ou
50 ml Lapte
20 g Miere de albine

Instructions

  1. Într-un bol puneți făina, zahărul, drojdia, laptele cald, apa călduță și amestecați. După ce ați încorporați toată făina, frământați bine aluatul. După ce ați obținut un aluat omogen și lipicios, turnați deasupra ulei și îl mai frământați până nu se mai lipește. Transferați aluatul într-un bol, acoperiți cu o folie alimentară și lăsați aluatul la dospit pentru 1 h.
  2. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl împărțiți în 14-15 bucăți egale. Luați prima bucată, o aplanați puțin în palmă și puneți în interior câteva bucățele de ciocolată. Acoperiți ciocolata și tapetați bine marginile. Dați-i aluatului o formă rotundă și transferați prăjitura în tava de copt (cu diametrul de 26 cm) tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Procedați la fel cu celelalte bucăți și transferați chiflele în tavă.
  3. Acoperiți tava cu un prosop și lăsați prăjiturile la odihnit pentru 15 min. Apoi ungeți prăjiturile cu un amestec de lapte și gălbenuș. Dați tava la cuptor pentru 20 min la 170℃.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments