E o reteta prea simpla, dar e incredibil de gustoasa. Nu vei uita prea curand aroma de caramel!

noiembrie 30, 2020

Prăjitura cu miez de nuci în caramel este un desert pe cât de gustos, pe atât de arătos. Primul strat din această prăjitură este o bază de biscuiți măcinați și unt topit, peste care se toarnă o compoziție de caramel cu fulgi de migdale, nuci și miere de albine, iar pentru decor se folosește glazura de ciocolată și pretzel. Textura ușor crocantă și aspectul deosebit al acestei prăjituri de îmbie să guști măcar o bucățică și să confirmi că într-adevăr  merită efortul.

Ingredients for Blat

200 g Biscuiți
120 g Unt

Ingredients for Cremă

150 g Miez de nucă
50 g Fulgi de migdale
150 g Zahăr brun
50 g Miere de albine
80 g Unt
200 ml Frișcă lichidă
2 linguri Amidon
2 bucăți Gălbenușuri de ou

Ingredients for Decor

150 g Ciocolată neagră
80 ml Frișcă lichidă
50 g Pretzel

Instructions

  1. Măcinați biscuiții într-un robot de bucătărie. Puneți biscuiții măcinați într-un bol și îi amestecați cu 120 g de unt topit. Puneți biscuiții ca bază în tava de copt (cu dimensiunile de 25 x 25 cm) și presați bine cu o lingură.
  2. Puneți zahărul brun într-o cratiță. Adăugați 80 g de unt, 50 g de miere de albine, 200 ml de frișcă și amestecați bine cu un tel. După ce ați obținut o compoziție lichidă, încorporați 2 linguri de amidon. Lăsați amestecul să fiarbă.
  3. Mărunțiți nucile și le adăugați în compoziția de pe foc. Apoi adăugați fulgii de migdale, 2 galbenușuri și amestecați bine. După câteva minute luați de pe foc și turnați umplutura peste blatul de biscuiți. Dați tava la cuptor pentru 15 min la 180℃.
  4. Între timp pregătiți glazura: topiți 150 g de ciocolată neagră în 80 ml de frișcă lichidă fierbinte.
  5. După ce ați scos tava din cuptor, turnați deasupra glazura și nivelați. Decorați cu pretzel și dați la rece pentru 1 h.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments