E IMPOSIBIL sa nu iti placa! Prajitura cu crema de zahar ars e desertul ce cucereste din prima!

ianuarie 11, 2021

Prăjitura cu zahăr ars, numită și prăjitura ”Imposibilă” face parte din categoria deserturilor rafinate, dar cu un mod de preparare incredibil de simplu. Denumirea puțin ciudată vine de la faptul că pare imposibil ca un blat de cacao umed și pufos, pătruns de alt blat de gălbenușuri, fără gram de făină, acoperit de crusta de zahăr caramelizat să aibă un aspect atât de delicat și un gust care nu poate fi comparat cu nici unul din cele mai sofosticate deserturi.

Ingredients for zahărul ars

120 g Zahăr

Ingredients for primul blat

625 ml Lapte
80 g Zahăr
5 ml Esență de vanilie

Ingredients for blatul de cacaao

2 bucăți Ouă
100 ml Lapte
125 g Zahăr
100 ml Ulei rafinat
100 g Făină
55 g Cacao
4 g Praf de copt

Instructions

  1. Caramelizați zahărul într-o cratiță. Puneți zahărul caramelizat pe fundul tăvii de copt (cu dimensiunile de 25 x 15 x 9 cm). Puneți tava în altă tavă de copt mai mare și turnați apă până la jumătate.
  2. Pentru primul blat: într-un bol încăpător mixați ouăle cu zahărul, esența de vanilie și laptele. Turnați compoziția obținută în tava de copt peste zahărul caramelizat. Dați tava la cuptor pentru 20 min la 180℃.
  3. Pentru blatul de cacao: într-un bol puneți ouăle, zahărul și turnați laptele. Cerneți cacao și praful de copt în bolul cu făină și amestecați. Încorporați treptat amestecul de făină în bolul cu lapte mixând energic. Trebuie să obțineți un aluat cremos și omogen.
  4. Turnați aluatul obținut în tavă, peste primul blat (care s-a gătit între timp) și nivelați. Dați tava la cuptor pentru 30 min la 180℃.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments