Dovleceii facuti de mama au fost mereu preferatii mei

octombrie 7, 2020

O cină pe cinste într-o singură rețetă! Această rețetă contine felii de dovlecei scăldați într-un amestec de apă și amidon de porumb și prăjiți într-o tigaie cu ulei încins. Dovleceii prăjiți se servesc cu un sos savuros din usturoi pisat, ulei de măsline și sos de soia. Apoi din ouă cu apă și amidon de porumb se prăjește o turtă pe care se pun felii de dovlecel prăjit, crenvurșt și ardei gras mărunțit și susan alb. O mâncare delicioasă pe care toți o vor îndrăgi cu siguranță.

Ingredients

2 bucăți Dovlecel
200 g Făină
2 linguri Amidon de porumb
100 ml Apă
1 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Sare
2 linguri Amidon de porumb
1/2 linguriță Sare
50 ml Apă
4 bucăți Ouă
1 bucată Crenvurști
100 g Ardei gras
20 g Susan
10 g Usturoi
20 ml Sos de soia
20 ml Ulei de masline

Instructions

  1. Tăiați dovleceii rondele și îi puneți într-un bol. Adăugați 200 g de făină, 2 linguri de amidon de porumb și tăvăliți bine dovleceii prin amestec. Scoateți dovleceii din făină și turnați 100 ml de apă. Amestecați bine cu un tel și asezonați cu sare și piper.
  2. Scăldați dovleceii în amestecul obținut și îi prăjiți într-o tigaie cu ulei încins.
  3. Într-un bol puneți 2 linguri de amidon de porumb, turnați 50 ml de apă și amestecați. Adăugați 4 ouă și amestecați din nou. Turnați compoziția obținută în tigaia cu ulei încins. Puneți deasupra feliile de dovlecel, crenvurștul și ardeiul gras mărunțiți. Acoperiți tigaia cu capac și lăsați să se gătească. Presărați deasupra cu susan alb și apoi gratinați cu pătrunjel. După fiecare adaos lăsați să se gătească câteva minute sub capac.
  4. Între timp pregătiți sosul pentru dovlecei: într-un bol amestecați usturoiul pisat cu sosul de soia și uleiul de măsline.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments