Dovlecei cu piept de pui și cașcaval – atât de gustoas încât întrece orice așteptări!

iulie 19, 2017

Dovleceii sunt o gustare perfectă din timpul zilei, iar serviți cu piept de pui și în combinație cu alte legume se transformă într-un adevărat deliciu. Dacă ești tentat de dovlecel în cuptor cu piept de pui și cașcaval atunci neapărat încearcă această minunată rețetă.

Ingredients

1 bucată Dovlecel
200 g Piept de pui
1 bucată Roșie
0.5 bucată Ardei gras
1 bucată Morcov
0.5 bucată Ceapă
1 linguriță Sare
3 linguri Ulei rafinat
1 linguriță Piper negru măcinat
20 g Unt

Instructions

  1. Tăiați în jumătate dovlecelul și scoateți pulpa din interior.
  2. Tăiați mărunt pipetul de pui și rumeniți-l într-o tigaie cu o lingură de ulei încins, până culoarea lui devine aurie.
  3. Într-o tigaie, cu 2 linguri ulei încins, prăjiți legumele. Treptat adăugați ceapa, morcovul, ardeiul și roșia tăiate mărunt. Prăjiți legumele timp de 2-3 minute.
  4. Repartizați pieptul de pui în ambele bucăți de dovlecel și puneți legumele prăjite. Tăiați untul în cubulețe egale și puneți-le peste legume, presărați sare și piper.
  5. Înfășurați fiecare bucată de dovleacel umpul în folie de aluminiu și puneți-le într-o tavă de copt. Dați tava în cuporul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 30 minute.
  6. Scoateți tava și presurați peste dovleceii umpluți cașcavalul dat prin răzătoare. Mai coaceți în cuporul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 10 minute.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments