Doar scoate-o din cuptor si cina perfecta e pe masa ta!

octombrie 9, 2020

Această tavă este cine perfectă pentru tine și familia ta! Chifteluțele de carne prăjite, apetisante, aranjate frumos pe o bază aromată de piure de cartofi și gătite într-un sos savuros de roșii, sub o crustă elastică de cașcaval, negreșit vor face senzație, încă din prima încercare. În momentele când nu mai știi ce să gătești, atunci e rețetă numai bună. Încearcă și tu această cină delicioasă care va impresiona pe fiecare.

Ingredients

1 kg Cartofi
100 g Unt
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Sare
50 ml Lapte
300 g Carne tocată
1 bucată Ou
3 linguri Pesmet
1 bucată Ceapă
1/2 linguriță Chimen
1 linguriță Boia de ardei dulce
1 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
2 linguri Făină
300 ml Sos de roșii
50 ml Apă
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Sare
5 g Busuioc
150 g Cașcaval

Instructions

  1. Puneți 1 kg de cartofi la fiert. Decojiți cartofii și îi zdrobiți cu un pisator împreună cu 100 g de unt, 1 linguriță sare și ½ linguriță de piper negru. Încorporați 50 ml de lapte în piure. Transferați piureul în tava de copt (cu dimatrul de 25 cm) și nivelați bine.
  2. În bolul cu carne tocată puneți 1 ou, 3 linguri de pesmet, 1 ceapă tocată, ½ linguriță de chimen, 1 lingură de boia de ardei dulce, 1 linguriță de sare, ½ linguriță de piper negru și amestecați bine. Din compoziția obținută formați biluțe de carne și le tăvăliți prin 2 linguri de făină, apoi le prăjiți într-o tigaie cu ulei încins. Transferați chifteluțele prăjite în tavă, peste piure.
  3. Puneți sosul de roșii la prăjit într-o tigaie, adăugați 50 ml de apă, piper negru, sare, busuioc și amestecați. După ce sosul a ajuns la punctul de fierbere, îl luați de pe foc și turnați peste compoziția din tavă. Presărați deasupra cu cașcaval ras și dați tava la cuptor pentru 10 min la 180°C.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments