Doar asa se prepara pieptul de pui francez. O reteta suculenta si delicioasa

octombrie 6, 2020

O rețetă franceză fabuloasă de piept de pui care merită încercată. Dacă prepari pieptul de pui după această rețetă, vei vedea că îl vei obține suculent și aromat, datorită ingredientului secret și anume vinul alb. Aceste piept de pui francez poate înlocui cu succes o cină delicioasă, iar pentru ocazii mai speciale nu ezitați să încercați această rețetă și vă asigurăm că nu veți regreta.

Ingredients

2 bucăți Piept de pui
10 g Sare
5 g Piper negru măcinat
2 bucăți Ouă
20 ml Lapte
10 g Pătrunjel
300 g Făină
50 g Unt
2 bucăți Căței usturoi
1 bucată Coajă de lămâie
100 ml Vin alb
10 g Pătrunjel

Instructions

  1. Asezonați pieptul de pui cu sare și piper. În bolul cu ouă adăugați 20 ml de lapte și pătrunjelul tocat. Asezonați cu sare, piper și bateți bine tot amestecul. Turnați amestecul obținut peste pieptul de pui. După ce ați înmuiat bine, treceți fiecare bucată prin făină și apoi îl dați la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Lăsați să se rumenească puțin, nu de tot și apoi luați carnea din tigaie.
  2. În aceeași tigaie puneți untul la topit. Adăugați usturoiul pisat, coaja de lămâie și amestecați. Turnați vinul alb și prăjiți din nou pieptul de pui în amestecul obținut. Garnisiți cu pătrunjel tocat și lăsați să se gătească sub capac timp de 15 min.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments