Doar asa se prepara cotletul de porc

august 26, 2020

Cotletul de porc gătit la cuptor într-un sos absolut delicios din smântână dulce pentru gătit și ciuperci este ceva demențial, care chiar merită încercat. Cele 4 bucăți de cotlet sunt prăjite într-o tigaie cu ulei încins, până capătă o culoare maro auriu. Apoi sunt puse în tava de copt, și se toarnă peste ele sosul cremos și savuros cu ciuperci. Apoi toată compoziția este dată la cuptor pentru 1 h. Încearcă ceva nou pentru o cină delicioasă, perfectă chiar și pentru ocazii mai speciale.

Ingredients

4 bucăți Cotlet de porc fără os
2 bucăți Ceapă
300 g Ciuperci
200 ml Smântână dulce pentru gătit 12%
10 g Sare
5 g Piper negru măcinat
50 g Unt

Instructions

  1. Prăjiți cotletul de porc pe ambele părți. Asezonați cu sare și piper. Apoi după ce feliile de carne au căpătat o culoare maro-auriu, le transferați în tava de copt (cu dimensiunile de 20 x 15 cm).
  2. Tocați ceapa nu prea mărunt. Adăugați unt și o rumeniți bine într-o tigaie. După ce s-a rumenit ceapa, adăugați ciupercile și asezonați cu sare și piper. Lăsați să se prăjească bine câteva minute și adăugați smântâna. Lăsați sosul să fiarbă și apoi îl turnați peste carnea din tavă. Acoperiți compoziția cu o folie de aluminiu și dați la cuptor pentru 1 h la 160℃.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments