Doar am pus merele in aluat si am asteptat sa se coaca

octombrie 31, 2020

Când vine sezonul merelor este practic imposibil să te abții să nu pregătești o plăcintă cu mere. În această rețetă vă propunem o plăcintă absolut delicioasă cu umplutură din brânză de vaci și mere. Simplitatea preparării și disponibilitatea ingredientelor vă vor permită să vă bucurați atât de procesul de preparare, cât și de rezultat. Umplutura delicată de brânză în combinație cu  feliile de mere, nu va lăsa pe nimeni indiferent, iar faptul că această plăcintă se dovedește a fi moale, ușoară și nemaipomenit de gustoasă vă sugerează că merită încercată cât mai curând.  

Ingredients

2 bucăți Ouă
80 g Zahăr
8 g Drojdie uscată
5 g Sare
80 ml Ulei rafinat
250 ml Lapte
550 g Făină
250 g Brânză de vaci
50 g Zahăr
1 bucată Gălbenuș de ou
10 g Amidon de porumb
5 ml Esență de vanilie
2 bucăți Mere

Instructions

  1. Într-un bol bateți 2 ouă cu zahărul, drojdia, sarea, uleiul și laptele. După ce ați omogenizat, încorporați făina și frământați aluatul. Puneți aluatul într-un bol, acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit pentru 1 h.
  2. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru și îl împărțiți în 3 bucăți egale. Cu un sucitor de bucătărie întindeți prima foaie de aluat cu diametrul tăvii de copt și o transferați în tava tapetată cu hârtie de copt.
  3. Pentru umplutură: puneți brânza de vaci într-un bol, adăugați zahăr, 1 gălbenuș, amidon de porumb, esență de vanilie și amestecați bine. Puneți umplutura obținută peste foaia de aluat din tavă. Feliați merele și le puneți peste umplutură.
  4. Cu sucitorul întindeți următoarea bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară. Feliați foaia în fâșii cu lățimea de maxim 1 cm și le aranjați circular peste umplutură.
  5. Din ½ din bucata de aluat care a rămas formați o bilă, pe care o împăturiți în fâșiile pe care le veți obține din aluatul rămas. Puneți bila în centrul prăjiturii. Ungeți plăcinta cu un gălbenuș de ou, presărați cu susan alb și dați tava la cuptor pentru 30 min la 180℃.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments