Doar am adaugat verdeata si am rotit aluatul. Rapid, ieftin si gustos

septembrie 9, 2020

Cea mai ușoară și delicioasă gustare pe care o poți avea sunt plăcintele cu umplutură din verdeață. Se prepară mega ușor, din aluat dospit, fără carne sau brânză, doar verdeață tocată, dar vă asigur că va ieși ceva fantastic. Este o rețetă specială tocmai prin simplitatea ei, care cucerește pe oricine. Nu ezitați să încercați această rețetă, pentru că nu veți regreta.

Ingredients for Aluat

400 ml Apă caldă
8 g Drojdie uscată
1 linguriță Sare
600 g Făină

Ingredients for Umplutură

1 legătură Ceapă verde
1 legătură Mărar
1 legătură Pătrunjel
1 bucată Ceapă
30 ml Ulei vegetal
2 bucăți Gălbenușuri de ou

Instructions

  1. Pentru aluat: puneți apa căldță într-un bol. Adăugați sare, drojdie uscată, zahăr și amestecați cu un tel. Încorporați făina și frământați bine aluatul. Acoperiți și lăsați la dospit pentru 1 h. Împărțiți aluatul în 4 bucăți egale. Le puneți într-o farfurie, turnați peste ele ulei, acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la dospit pentru 30 min. Luați prima bucată de aluat dospit și o întindeți cu mâinile într-o foaie de aluat.
  2. Tocați ceapa verde, mărarul, pătrunjelul, ceapa albă și puneți într-un bol. Adăugați sare, ulei vegetal și amestecați toate ingredientele. Întindeți puțin din umplutura obținută pe foaia de aluat. Rulați foaia cu umplutură și apoi o rotiți spre interior, formând o spirală. procedați la fel cu restul aluatului. Transferați plăcintele în tava de copt tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Ungeți plăcintele cu 2 gălbenușuri de ou. Dați la cuptor pentru 25-30 min la 190°C.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments