Dintr-o simpla ceapa mi-a iesit o bunatate rara ce costa banuti.

decembrie 13, 2019

Ingredientul secret al acestui deliciu culinar este ceapa. Da-da!!! Ceapa cu care suntem obișnuiți și care nu ne mai poate surprinde anume în această rețetă capătă cu totul altă valoare. Deși sună ciudat, aceste oladii din ceapă sunt absolut fenomenale! Într-o seară răcoroasă de toamnă nimic nu se poate compara cu acest gust și aromă! Apropo, vă recomandăm să serviți aleste oladii cu câteva linguri de smântână și un pahar de vin rece.

Ingredients

5 bucăți Ceapă
3 bucăți Ouă
30 g Griș
100 g Făină
3 linguri Pastă de roșii
1 l Apă
1 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Boia de ardei iute
1/2 linguriță Zahăr
5 bucăți Frunze de dafin
5 g Oregano
2 bucăți Căței usturoi
5 bucăți Frunze de busuioc
30 ml Ulei pentru prăjit

Instructions

  1. Pentru început tocați mărunt ceapa curățată și o puneți într-un bol adânc. Adăugați ½ linguriță de sare și condimentați după gust. Peste ceapă spargeți 3 ouă și adăugați ½ pahar de griș. Amestecați bine toate ingredientele. Adăugați ½ linguriță de boia dulce, amestecați din nou și lăsați compoziția pentru 20 minute, timp în care grișul se va umfla;
  2. Adăugați făina și amestecați. Trebuie să obțineți un aluat moale și lipicios de consistența aluatului pentru oladii; La foc mediu încingeți uleiul în tigaie după care prăjiți oladiile pe ambele părți;
  3. Puneți 300 ml de apă la fiert și adăugați în ea 3 linguri de pastă de tomate. Amestecați bine până când pasta se va dizolva. Asezonați cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de zahăr. Condimentați sosul după gust și adăugați 2 frunze de dafin.
  4. Puneți toate oladiile din ceapă în sosul picant și continuați să le fierbeți la foc mic timp de 5 minute. Tocați mărunt câteva frunze de busuioc și 2 căței de usturoi. Luați cratița de pe foc și adăugați în ea busuiocul și usturoiul. Acoperiți cratița cu capac și lăsați pentru 5-10 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments