Din ingrediente pe care le ai in frigider, a pregati un pranz pe cinste este foarte simplu

noiembrie 30, 2020

Nu e neapărată nevoie să investești prea mult în masa de prânz, pentru că doar cu ingredientele care se găsesc mai mereu în orice bucătărie îți poți pregăti un prânz pe cinste. Rulouri cu umplutură din carne și cartofi pe o bază de ceapă și morcov – aceasta este mâncarea mea preferată de când am descoperit această rețetă. Delicioase, arătoase și apetisante, aceste rulouri vor cuceri din prima cu aspectul și aroma ce o răspândesc. Se gratinează cu pătrunjel și se servesc alături de o lingură de smântână proaspătă.

Ingredients for Aluat

400 g Făină
1 bucată Ou
200 ml Apă
1 linguriță Sare

Ingredients for Umplutură

600 g Carne tocată
1-2 bucăți Ceapă
3 bucăți Cartofi
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Chimen
1/2 linguriță Boia de ardei dulce

Ingredients for Prăjitură

2 bucăți Ceapă
2 bucăți Morcov
2 linguri Sos de soia
20 ml Ulei rafinat

Instructions

  1. În bolul cu făină puneți sare, oul, apa și frământați bine. Aluatul obținut îl acoperiți cu o folie alimentară și îl lăsați la rece pentru 10 min.
  2. În bolul cu carne puneți cartofii tocați, 1 ceapă tocată, boia de ardei dulce, chimen, sare, piper negru și amestecați. Puneți ½ din compoziția obținută peste foaia de aluat și repartizați uniform pe toată suprafața. Apoi rulați foaia de aluat. Ruloul obținut îl tăiați în 9-10 bucăți.
  3. Într-o tigaie încinsă prăjiți altă ceapa tocată. Adăugați morcovul și lăsați să se rumeneasca. Apoi adăugați sosul de soia. După câteva minute transferați rulourile în tigaie.
  4. Turnați în tigaie 100 ml de apă călduță. Acoperiți cu un capac și lăsați să se gătească la foc încet pentru 25 min. La final gratinați cu pătrunjel.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments