Din ingrediente alese vei obtine un tort surpinzator de usor! Pofticiosii vor cere portie dubla!

noiembrie 30, 2020

Printre multitudinea de rețete în care se prezintă deserturi fără coacere, noi vă propunem încă o alternativă pentru un tort surprinzător de bun care va impresiona orice pofticios. Constituit din felii de banane cu cremă de mascarpone și frișcă, pe o bază de biscuiți măcinați cu nutella și acoperit cu o glazură de ciocolată, acest tort are menirea de a-ți schimba radical dispoziția, în caz este în scădere și îți face ziua mai frumoasă. Dacă doriți să începeți dimineața în forță și cu o dispoziție la maxim, atunci o felie din acest tort este soluția.

Ingredients

150 g Biscuiți
100 g Nutella
200 g Mascarpone
2 bucăți Banane
400 ml Frișcă
5 picături Esență de vanilie
200 g Ciocolată cu lapte
100 ml Frișcă fierbinte

Instructions

  1. Măcinați biscuiții într-un robot de bucătărie. Într-un bol amestecați biscuiții măcinați cu nutella. Puneți amestecul obținut ca bază în tava (cu diametrul de 23 cm) și presați bine cu dosul unei linguri.
  2. Feliați bananele în bucăți medii și le puneți în tavă, peste blatul de biscuiți.
  3. Într-un bol mixați frișca lichidă cu mascarpone și esență de vanilie. Puneți crema obținută peste stratul de banane și nivelați bine.
  4. În bolul cu ciocolata cu lapte turnați frișca fierbinte și amestecați până se topește ciocolata în întregime. Turnați glazura peste cremă și repartizați uniform. Dați tava la frigider pentru 2 ore.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments