De ce sa prepari puiul altfel, daca asa iese IDEAL?

septembrie 26, 2020

Ai toate motivele din lume să prepari acest piept de pui cu zucchini la cuptor. Va ieși ceva senzațional, demențial de gustos și foarte arătos. Pieptul de pui este stratificat în tavă cu ceapă și zucchini, pe o bază de cartofi, totul fiind acoperit cu un amestec din iaurt și maioneză, peste care mai târziu se pun felii de cașcaval pentru un plus de savoare. Nu ratați această cină fabuloasă!

Ingredients

2 bucăți Cartofi
1 linguriță Sare
1 bucată Ceapă roșie
800 g Piept de pui
1 linguriță Piper negru măcinat
7 g Oregano
1 bucată Zucchini
200 ml Iaurt (la temperatura camerei)
20 g Maioneză
150 g Cașcaval

Instructions

  1. Puneți o bază de cartofi feliați rondele în tava de copt (cu dimensiunile de 18 x 8 cm). Turnați deasupra ulei de măsline, asezonați cu sare și adăugați ceapa roșie mărunțită. Puneți 400 g de piept de pui feliat, condimentați cu piper negru și oregano. Peste carne aranjați feliile de zucchini. Turnați deasupra ulei de măsline și puneți încă 400 g de piept feliat.
  2. Într-un bol amestecați iaurtul cu maioneza și acoperiți compoziția din tavă cu amestecul obținut. Dați la cuptor pentru 45 min la 180°C. După cele 45 min, scoateți tava din cuptor, acoperiți cu feliile de cașcaval și dați din nou la cuptor pentru 15 min la 180°C. La final garnisiți cu verdeață
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments