Daca esti pasionat de cafea, aceasta reteta e chiar pentru tine – Prajitura cu nuca si ness

ianuarie 5, 2021

Pentru amatorii de cafea avem o rețetă inedită, specială, pentru cea mai bună prăjitură cu nucă și ness. Blatul cu nuci este unul dintre cele mai moi și mai gingașe, fiind însiropat cu cafea va avea o aromă fină dar în același timp pătrunzătoare de cafea, urmat de cea mai delicioasă budincă de vanilie care în această rețetă este punctul forte și în cele din urmă să nu uităm de cea care acoperă întreaga prăjitură și încheie stratificarea, anume glazura de ciocolată neagră care va avea în compoziție cafea solubilă. Servește această prăjitură la o masă festivă și vei culege numai laude pentru acest deliciu culinar.

Ingredients

6 bucăți Albușuri de ou
120 g Zahăr pudră
160 g Nuci măcinate
80 g Făină
10 g Praf de copt
10 g Zahăr vanilat
2 pachet Praf de budincă cu gust de vanilie
1 l Lapte
100 g Ciocolată neagră
50 g Unt
10 g Cafea solubilă

Instructions

  1. Într-un bol mixați albușurile cu zahărul pudră până obțineți o bezea.
  2. Cerneți deasupra făina și praful de copt. Adăugați zahărul vanilat, nucile mărunțite și amestecați bine. Transferați compoziția în tava de copt (cu dimensiunile de 22 x 30 cm) și nivelați. Dați tava la cuptor pentru 20 min la 180℃. După ce ați scos blatul din cuptor, îl însiropați cu cafea.
  3. Puneți laptele la fiert. Într-un bol puneți praful de budincă și turnați laptele, amestecând cu un tel. Încorporați treptat amestecul cu budinca în laptele din cratița de pe foc.
  4. Lăsați crema pe foc să ajungă la punctul de fierbere, amestecând din când în când cu un tel. Apoi o luați de pe foc și o turnați peste blatul din tavă, nivelând. Dați prăjitura la rece pentru 25 min.
  5. Într-un bol puneți untul și ciocolata pentru glazură și dați la cuptorul cu microunde pentru 2 min. După ce scoateți din cuptor, amestecați cu cafea solubilă până obțineți o glazură. Turnați glazura peste prăjitură, nivelați bine și dați la rece pentru 1 h.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments